Sfantu-Gheorghe-foto-din-drona

Bratul si localitatea Sfantu Gheorghe

Ceea ce trebuie să știm despre Sfântu Gheorghe este faptul că acesta este brațul cel mai sudic al Dunării, care se continuă până la vărsarea în Marea Neagră și fiind situat în dreptul și în perimetrul localității Sfântu Gheorghe din Deltă. Acest braț are o lungime de 64 km, lățime de 550 metri, iar adâncimea maximă este de 26 metri.

Read More Bratul si localitatea Sfantu Gheorghe
excursii-in-delta-dunarii-cu-edi-acsente

Delta Dunarii – paradisul pasarilor si bucata de rai oferita oamenilor

Delta Dunarii

Delta Dunării face parte dintr-un alt univers și parcă atât locurile de aici, cât și oamenii sunt cu totul diferiți față de oamenii pe care îi găsiți în restul teritoriul țării. Se spune că o apă curgătoare spală toate păcatele și aduce toată fericirea din întreaga lume într-un singur loc. De multe ori am fi tentați să credem acest lucru despre Delta Dunării, având în vedere că este considerată paradisul păsărilor și bucata de rai oferită oamenilor.

Read More Delta Dunarii – paradisul pasarilor si bucata de rai oferita oamenilor
Sfantu-Gheorghe-foto-cu-drona

Cum se ajunge la Sf. Gheorghe

Cum se ajunge la Sfantu Gheorghe, respectiv la agropensiunea Delta Drill?

O bună parte dintre turiști sunt obișnuiți să aibă totul planificat până în cel mai mic detaliu . Iar un lucru extrem de important pentru aceștia este legat de alegerea rutei pe care o vor utiliza cu scopul de a ajunge la destinația dorită.

Noi venim în sprijinul acestor turiști și îi ajutăm să își aleagă drumul optim pentru a ajunge în siguranță la pensiunea noastră Delta Drill, de pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării. Prin urmare toate persoanele ar trebui să știe că pentru a ajunge în Sfântu Gheorghe, mai întâi de toate trebuie să ajungeți la Tulcea.

Read More Cum se ajunge la Sf. Gheorghe
Plachia de crap

Plachia de crap

Reţetă autentică “Plachie de Crap” din Delta Dunării

Aici unde se află tărâmul peștelui, preparatele din pește și derivatele acestuia sunt cu mult mai gustoase, mai hrănitoare și pline de savoare față de preparatele din pește pregătite în alte zone și alte meleaguri. Bineînțeles fiecare rețetă de aici, de la pensiunea Delta Drill din Sfântu Gheorghe are propriile ei secrete și arome care te îndeamnă să deguști minunățiile realizate în acest loc.

Comorile gastronomice din Sfântu Gheorghe redau în totalitate savoarea preparatelor din pește îmbinând armonios aromele, culorile și texturile acestor preparate, fără să denatureze gustul. Și pentru că unul dintre cele mai căutate preparate de aici, din inima Deltei Dunării, este plachia de crap vă vom prezenta în rândurile de mai jos modul autentic de preparare al acestui produs gastronomic.

Modul autentic de preparare al plachiei de crap

Pentru început veți avea nevoie de elementul de bază – crap, dar și de diferitele arome și texturi pentru a pregăti sosul plachiei, și pe care le puteți lua din: ceapă albă, ardei (roșii sau verzi), roșii, suc de roșii (bulion), zahăr, sare, piper, ulei și pătrunjel. Primul pas pentru a pregăti acest produs este acela de a pune într-o cratiță uleiul l-a încins, ca mai apoi să adăugăm ceapa pentru a se căli.

De asemenea se adaugă sarea și piperul, dar și zahărul(nu este obligatoriu). Secretul zahărului în această rețetă este strâns legat de dulceața preparatului, având în vedere că se poate ca sucul de roșii să fie ceva mai acrișor, iar la final gustul plachiei să nu fie acela pe care ni-l dorim. Puțin mai târziu, după ce ceapa a început deja să prindă culoarea aurie se adaugă și ardeii la călit.

Iar treptat se pun roșiile, sucul de roșii și puțină apă, astfel încât prin fierbere fiecare legumă în parte pe care am adăugat-o să prindă adevărata culoare și savoare. Procesul de fierbere trebiuie să dureze circa 30 de minute pentru ca sosul să aibă parte de gustul, nuanța și textura dorită. În cazul în care sosul scade în procesul de fierbere se adaugă treptat puțină apă.

Când sosul este gata se adaugă și bucățile de crap (care au fost prăjite anterior) și se lasă la fiert cel mult pentru încă alte 10 minute. În momentul în care plachia de crap este gata puteți presăra deasupra acesteia pătrunjel mărunțit pentru a da un plus de savoare, dar și o pată de culoare. Nu uitați – plachia merge bine cu mămăliguță caldă! Poftă bună!

Iar pentru doritorii, care nu au timp și nici experiența necesară pentru a realiza un astfel de preparat, îi așteptăm cu drag la pensiunea Delta Drill din Sfântu Gheorghe pentru a degusta această plachie de crap și multe alte preparate delicioase.  

Plachia de crap
Plachia de crap