Bratul si localitatea Sfantu Gheorghe

Ceea ce trebuie să știm despre Sfântu Gheorghe este faptul că acesta este brațul cel mai sudic al Dunării, care se continuă până la vărsarea în Marea Neagră și fiind situat în dreptul și în perimetrul localității Sfântu Gheorghe din Deltă. Acest braț are o lungime de 64 km, lățime de 550 metri, iar adâncimea maximă este de 26 metri.

Localitatea Sfantu Gheorghe - foto din drona
Localitatea Sfantu Gheorghe – foto din drona

Totodată este cel mai vechi braț al Dunării, fiind orientat către sud-est și având un curs sinuos, care se desfășoară pe 112 km și care de asemenea transportă 22% din debitul fluviului. De-a lungul cursului acestui braț sunt înșirate următoarele așezări: Nufăru, Mahmudia și Uzlina.

Bineînțeles ultima dintre aceste localități, mai precis localitatea Uzlina este localitatea Sfântu Gheorghe de astăzi. Și de asemenea aici este zona în care pe lângă binecunoscutele biserici ortodoxe pot fi întâlnite și văzute și câteva moschei turco-tătare.

Localitatea Sfantu Gheorghe

Această localitate se află în județul Tulcea și este, printre multe altele, satul de reședință al comunei cu același nume – Sfântu Gheorghe. Un lucru foarte important de amintit este fapul că aici se desfășoară încă din anul 2003 Festivalul Internațional de Film „Anonimul”.

Și pe lângă acest aspect minunat mai trebuie să spunem că puteți vizita lacuri cu miile de nuferi colorați în galben și alb, dar și zone unice pe care nu le puteți găsi în altă parte. De asemenea în această localitate veți avea parte și de un tur prin împrejurimi alături de un ghid care să vă povestească și să vă istorisească o multitudine de fapte istorice, dar și de povești care sunt legate de geneza acestui loc și a localnicilor de aici.

Edy Acsente - ghid de turism la Sfantu Gheorghe si in Delta Dunarii
Edy Acsente – ghid de turism la Sfantu Gheorghe si in Delta Dunarii

Prin urmare cei care își doresc să ajungă în această localitate nu au nimic de pierdut, ba dimpotrivă pot avea parte de activități și experiențe fabuloase și unice de care se vor îndrăgosti la prima vedere și își vor dori să se reîntoarcă pe aceste meleaguri magice.

Despre activităţi şi detalii despre localitatea Sfântu Gheorghe veţi găsi în filmul ataşat.

0744882656