excursii-in-delta-dunarii-cu-edi-acsente

Delta Dunarii

Delta Dunării face parte dintr-un alt univers și parcă atât locurile de aici, cât și oamenii sunt cu totul diferiți față de oamenii pe care îi găsiți în restul teritoriul țării. Se spune că o apă curgătoare spală toate păcatele și aduce toată fericirea din întreaga lume într-un singur loc. De multe ori am fi tentați să credem acest lucru despre Delta Dunării, având în vedere că este considerată paradisul păsărilor și bucata de rai oferită oamenilor.

Delta Dunarii
Canalele din Delta Dunarii

Ar trebui să fim recunoscători pentru această bucată de pământ, care ne face să credem că am pășit în rai și care ne oferă atât de multe bucurii. Printre aceste bucurii putem să amintim de caii sălbatici din Pădurea Letea, de miile de specii de păsări, pești, șopârle, dar și de lucruri cu adevărat unice așa cum este și pădurea de arini negri sau clima tropicală din această zonă, care aduce pe aceste ținuturi minunate miile de păsări migratoare care vin din Africa și din întreaga lume.

Pasari din Delta Dunarii

Cum să nu-ți placă Delta Dunării când a devenit un simbol și care ne aduce atât de multe bucurii. Momentele de liniște și de relaxare sunt mai binevenite aici în mijlocul apelor și a nuferilor albi și galbeni, decât în orice altă parte a acestei lumi. Și cum să nu fie peisajul de vis când aici își duc traiul peste 133 de specii de pești, mai mult de 320 de specii de păsări, 10 specii de amfibieni, 1830 de specii de copaci și plante și circa 2440 de specii de insecte, dar și 91 de specii de moluște.

pelicani-in-delta-dunarii

De altfel aici totul pare magic, de la primul stuf și până în largul apelor totul este spectaculos cum nicăieri nu mai poți vedea acest spectacol boem. Iar răsăritul și apusul soarelui, aici în Delta Dunării întrece orice așteptare, căci frumusețea unor astfel de momente cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Deoarece oricât de mult ne-am dori să putem descrie această priveliște, cuvintele sunt prea simple, prea simple, prea puține și fără un impact prea mare. Așadar, dacă vă doriți astfel de momente de odihnă și de relaxare nu uitați că Delta vă așteaptă să-i vizitați și să-i explorați fiecare colțișor și fiecare crâmpei.

Excursii in Delta Dunarii
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *