Excursii si Activitati

Excursii si activitati pe care le puteti avea in cadrul sejurului oferit de Pensiunea Drill

Odihna nu vine niciodată singură stând doar într-un loc sau într-o cameră extrem de frumoasă, aceasta se combină și cu acele clipe de relaxare pe care le aveți și le puteți căpăta din diferite activități care să vă facă plăcere. O bună parte dintre aceste activități în Delta Dunării, în special în Sfântu Gheorghe se rezumă adesea la excursiile oferite de pensiune, dar și modul de a explora aceste ținuturi magice. În acest scop gazdele pensiunii Drill vă oferă o gamă variată de excursii și de activități pentru petrecerea timpului liber. Iar printre cele mai cunoscute excursii se numără:

Precizari

Copiii cu vârsta de până la 3 ani nu plătesc excursia, dar suportă costurile cu masa (50%). Copiii cu vârste între 3 și 12 ani inclusiv plătesc 50% din valoarea excursiei.

Pentru o mai bună relație cu autoritățile vă rugăm să vă achiziționați „Permise de Acces” pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării (acestea se dau nominal) care se pot achiziționa online sau prin SMS în momentul îmbarcării pentru excursie.

Cu siguranță fiecare persoană este dornică să afle cât mai multe despre acele locuri pe care le colindă și în același timp le admiră. În acest tur al localității Sfântu Gheorghe veți putea vizita, alături de un ghid care să vă spună poveștile de aici, biserica din această localitate, muzeul, miniportul, farul, dar și alte locuri binecunoscute de oamenii locului. Pentru o astfel de expediție este necesar un grup de minim 4 persoane, iar durata pentru o astfel de călătorie poate fi de minim 15 minute.

Pentru această călătorie avem trasată și o direcție pe care o respectăm, astfel încât doritorii să vadă și să cunoască din ce în ce mai multe lucruri despre această zonă și ceea ce se întâmplă aici. Astfel traseul este următorul: Dunăre – Gârla Turceasca – Canale cu nuferi – Cherhanaua Sfântu Gheorghe – vărsarea Dunării în Mare. Pe timpul călătoriei veți putea admira miile de nuferi colorați în alb și galben și de asemenea puteți asculta povești despre pescuit, plante și tradiții. Durata unei astfel de călătorii este de o oră și se realizează cu un grup de minim 4 persoane.

Turul localitatii Sfantu Gheorghe Delta Dunarii

Pentru acele persoane care adoră să exploreze insule și insulițe, această excursie este cea mai potrivită. De altfel traseul pe care îl veți parcurge este următorul: Gârla Turceasca – Melea Sfântu Gheorghe – Canal Flamanda – Gârla Turceasca. Aici veți vedea un braț natural al brațului Sfântu Gheorghe, o altă variantă a ceea ce reprezintă vărsarea Dunării în Marea Neagră și bineînțeles veți putea vedea și o lagună plină de păsări – Melea. Tot aici includem insula Sacalin, zona farului turcesc și fosta cherhanea din Sfântu Gheorghe. O asemenea expediție are o durată de aproximativ 2 ore și sunt necesare minim 4 persoane pentru realizarea acesteia.

Nimic nu pare mai incitant decât o pădure prin care apa să-și facă simțită prezența, căci o asemenea întâmplare este unică și o puteți vedea doar aici în Deltă, la marginile pădurii Caraorman. Iar drumul pe care îl veți urma este următorul: Dunăre – Canal Erenciuc – Lac Erenciuc – Canal Mocansca – Lac Puiu – Canal Caraorman – Sanctuarul păsărilor – localitate Caraorman – Biserica din localitate (cea mai veche biserică de paiantă din Delta Dunării) – Pădurea Caraorman și bineînțeles retur. În cadrul acestei expediții nu vor lipsi poveștile despre geneză, istorie, dar veți vedea și lucruri unice așa cum este rezervația de arini negri de pe Canalul Erenciu sau toate acele minunate păsări din Sanctuarul Păsărilor din Caraorman. Toată această călătorie și toate activitățile din timpul ei au o durată minimă de 6 ore și include safary pădure, taxa de acces în pădure, dar și masa tradițională.

Dacă vă plac toate acele povești din trecut și despre istorie, această expediție este binevenită. De altfel veți urma traseul: Canal Buhaz – Canal Ciotic – Cherhana Dezafectată Ciotic – Laguna Melea – Epava Remarcherului cu Aburi Tuzla – Capul cel mai Sudic Al Insulei Sacalin (considerat cel mai nou pământ al țării) Roh – Canal Ciotic – Cherhana Dezafectată Ciotic – Canal Buhaz – Zaton – Cherhana Veche Sfântu Gheorghe. O astfel de excursie se realizează cu un grup de minim 4 persoane.

Excursii lacuri nord de Sfantu Gheorghe

Dacă vă doriți o călătorie ceva mai boemă puteți să întreprindeți această excursie. Iar drumul pe care îl veți parcurge este următorul: Dunăre – Canal Erenciuc – Lac Erenciuc – Canal Mocansca – Lac Puiu – Canal Roșu – lac Cobardin – Lac Roșu – Lac Roșuleț – Lac Balanova – Lac Tătaru – Canal Cordon Litoral. Astfel profităm de ocazie și vedem satul de vacanță Roșu, ferma zootehnică autohtonă, Pădurea Sfântu Gheorghe, colonia de cormorani din pădure. Pentru această excursie durata minimă este de 3,5 ore și se realizează cu minim 4 persoane.

Excursie oras Sulina

Iar dacă freamătul orașului te atrage chiar și aici în Deltă puteți vizita orașul Sulina pe traseul: Canal Cordon Litoral – Lac Tătaru – Lac Balanova – Lac Roșu – Lac Roșuleț – Canal Busurca – oraș Sulina. Aici se va face un tur al orașului Sulina în care puteți vizita cea mai veche stație de apă potabilă din Deltă, Biserica Ortodoxă Greacă Sfântu Nicolae, Biserica Ortodoxă Sfântu Nicolae, Catedrala Sulina, Casa Jean Bart, cel mai vechi hotel din Deltă, Palatul Comisiei Europene a Dunării de Jos, muzeul farului Genovez, cimitirul Cosmopolit din Sulina (mormântul singurului pirat în Europa), iar masa se poate servi la un restaurant local sau la un localnic. De asemenea durata pentru această excursie este de minim 6 ore și se poate realiza cu minim 4 persoane.

Traseul pentru această excursie este Canal Cordon Litoral – Mila 2 Sulina – Canal Letea – localitate Letea – C.A.Roseti – Pădurea Letea – Lac Sărat – Canal Madjearu – Braț Ceamurlia – Crișan – Canal Caraorman – Lac Puiu – Canal Mocansca – Lac Erenciuc – Canal Erenciuc – Rezervație Arini Negru – Dunăre. În cadrul acestei excursii puteți vedea stejarii de 400 de ani, caii sălbatici, dunele de nisip, lacul Sărat. De asemenea veți avea parte de safary pădure, accesul inclus în pădure și masa tradițională. Pentru această călătorie sunt necesare 4 persoane, iar durata acesteia este de 6,5 ore.

Pentru a întreprinde această călătorie există posibilitatea pentru 2 trasee. Primul traseu este reprezentat de: Canal Buhaz – Canal Ciotic – Marea Neagră și retur. Această călătorie depinde mult de condițiile meteo și se vizitează Gura Portiței, puteți face plajă într-un loc exotic, iar masa se poate servi la restaurantul de acolo. Pentru această excursie durata este de 8 ore. Cel de-al doilea traseu: Dunăre – Canal Dranov – Canal Mustaca – Lac Razim – Cap Dolosman – Gura Portiței – Masă, plajă și retur. Durata pentru un astfel de traseu este de 10 ore și se realizează cu un grup de minim 4 persoane.

Excursie Lacuri Vest de Sfantu Gheorghe

În cadrul acesteia veți urma traseul: Dunăre – Canal Perivolovca – Lac Taranova – Lac Gorgostel – Lacul cu Lebede – Canal Litcov – Canal Ciamurlia – localitate Crișan – localitate Mila 23 – Canal Caraorman – Lac Puiu – Canal Mocansca – Lac Erenciuc – Canal Erenciuc – Dunăre. Aici puteți vedea Lacurile din Vest de Sfântu Gheorghe, dar și localități care țin de Delta Dunării. Totodată se vizitează rezervația de arini negri, iar masa se poate lua la alegerea clienților ori în Mila 23 ori în localitatea Crișan. Pentru această excursie este necesar un grup de 4 persoane.

Delta Dunarii

Excursie Complet Delta Tur

Este o excursie completă ce are parte și de un traseu complex: Dunăre – Canal Erenciuc – Lac Erenciuc – Canal Mocansca – Lac Puiu – Canal Caraorman – Localitate Crișan – Dunăre Braț Sulina – Canal Eracle – Gârla lui Iacob – Canal Stipoc – Schitul Sfântu Atanase – Canal Pardina – Braț Tătaru – Dunăre Braț Chilia – Localitate Chilia – Localitate Periprava – Braț Cernovca – Canal Sulimanca – Lacul Merheiul Mic – Lac Merhei – Canal Letea – Localitatea Letea – C.A.Roseti – Pădurea Letea – Mila 2 Sulina – Canal Bugurca – Lac Roșuleț – Canal Cordon Litoral. Prin intermediul acestei excursii puteți vedea toate brațele Dunării, dar și granița cu Ucraina și o parte a orașului Valcov și de asemenea veți asculta povestile despre istoria și geneza Deltei, dar și despre păsările, plantele și arborii de aici. Durata unei astfel de călătorii este de 12 ore, masa este inclusă și de asemenea este necesar un grup format din 4 persoane minim.

Degustari de vinuri Dobrogene

Pentru toate acele persoane care își doresc să savureze câteva sortimente de vinuri dobrogene, de înaltă calitate, și seci. De asemenea și în acest caz este nevoie de minim 4 persoane.

Degustari de caviar

La cererea clienților sau pentru clienții care își doresc să asculte poveștile despre pescuitul tradițional al sturionilor putem oferi și degustare de caviar de păstrugă. Caviar produs într-una din fermele de creștere sturion și recoltare caviar din România.

Foc de tabara pe plaja

Pentru cei dornici de experiențe inedite se pot organiza focuri de tabără pe plajă unde veti asculta povești despre vitejia cazacilor, despre felul în care se îndrăgosteau, despre dârzenia femeilor cazace și multe alte lucruri interesante. Și aici este nevoie de un grup de minim 4 persoane.

0744882656